Help The Blue Deal winnen

The Blue Deal

Wat is de Blue Board Service?

Duurzame organisaties hebben een hoger rendement, trouwere klanten en medewerkers. Ze voldoen aan groeiende eisen van klanten, keten en regelgeving en dragen bij aan de balans van onze planeet. Het Blue Board van The Blue Deal is een dashboard service waarmee organisaties duurzame doelen selecteren, prioriteren en versneld realiseren. Door inzicht en actieve sturing wordt versneld resultaat geboekt op bijvoorbeeld het circulair maken van processen, reductie van CO2 of energietransitie.

De challenge van The Blue Deal: In 100 dagen de Blue Board Sustainability Accelerator methodiek te bouwen tot een online multi-user platform. Want iedere organisatie in Nederland verdient de kans om succesvol duurzaam te ondernemen.

Waarom is het uniek?

Het succesvol toepassen van het traject “van visie naar duurzame KPI’s” is telkens weer een uitdaging, maar bewijst zich iedere keer opnieuw. Het lukt organisaties echter vaak niet goed om duurzame ambities transparant te maken en er op te blijven sturen.

Door technisch, financieel en management inzicht te combineren is een service ontstaan die het beste van al die werelden biedt. En alle stakeholders het benodigde en begrijpbare inzicht geeft in voor het besturen en realiseren van die duurzame doelen. Gecreëerd voor en door ondernemers.

Wat zijn de belangrijkste resultaten?

De Blue Board methodiek en ontwerp heeft zich in 2018 bewezen toen toonaangevende bedrijven het zijn gaan implementeren.

Gestimuleerd door de 100 dagen Challenge hebben we het investeringsbesluit voor een Online Blue Board platform genomen, om daarmee ook MKB organisaties en lokale overheden te helpen op hun weg naar duurzaam ondernemen. Dankzij nieuwe co-creatie partners als Springbok en TU Delft, input van andere NRC Challenge deelnemers en keihard werken is dit platform sinds 12 juni live!

Wat is jullie ambitie?

Een planeet die meer in balans is. Voor 2019 staat op de planning om partners aan te sluiten met wie we ons Blue Board Service bereik onder organisaties zo snel mogelijk kunnen laten groeien. Want iedere organisatie in Nederland verdient de kans om succesvol duurzaam te ondernemen.

Meer weten? Bekijk hier onze website.